• 1. Kako funkcionira online učenje?

  U dogovoreno vrijeme spojiš se na virtualnu učionicu preko platforme Zoom gdje te čeka tvoj predavač s pripremljenim satom. U virtualnoj učionici vidjet ćeš predavača i ostale sudionike preko kamere, moći ćeš komunicirati s njima preko mikrofona, a glavno sučelje će biti ploča na kojoj ćete moći pisati, čitati, slušati i gledati audio i video zapise, postavljati svoje projekte, pratiti prezentacije i još mnogo toga. Po završetku sata dobit ćeš domaću zadaću (jer mi vjerujemo da učenje jezika treba biti konstantno). Sve ovo dostupno ti je iz udobnosti tvog doma, bez gubljenja vremena, bez dodatnih troškova odlaska i dolaska u školu, kupnje udžbenika i uz puno interakcije i visoko kvalitetnih sadržaja.

 • 2. Što moram imati da bih mogao/la sudjelovati?

  Računalo s mikrofonom i kamerom, brzi internet, slušalice te pristup platformi Zoom.

 • 3. Koliko je online učenje dobro u odnosu na tradicionalno učenje?

  Kroz proteklih 5 godina i više od 200 polaznika na našim tečajevima, pokazalo se da je online učenje efikasno kao i tradicionalno učenje, a uz to nudi još dodatnih pogodnosti. Virtualne učionice koje koristimo u online školi stranih jezika ERYIA nude sve opcije stvarnih škola plus još neke dodatne, a ne moraš čak ni izaći iz kuće za uživanje u njima. Danas postoji puno ponuda za online učenje jezika, no malo njih je bazirano na najsuvremenijim saznanjima iz područja glotodidatke. Dosta učitelja jezika nije opremljeno vještinama i znanjima za kvalitetno poučavanje, a to što je netko izvorni govornik ne znači da je i dobar učitelj. Dosta online škola nudi software rješenja za učenje koja su se pokazala dugoročno neefikasnima zbog mogućnosti odgode sati i manjka interakcije koja je ključna u učenju jezika. Zato smo mi odlučili spojiti najbolje od tradicionalnih i online škola, izbaciti ono što ne valja i dobiti najefikasnije uvjete za učenje stranih jezika.

 • 4. Kako se odvija plaćanje?

  Pri dogovoru o pohađanju tečajeva iz online škole stranih jezika ERYIA dobit ćeš račun i podatke o uplati. Svoj tečaj možeš platiti odjednom ili kroz 8 mjesečnih rata. Naš tečaj pripreme za državnu maturu plaća se direktno putem web stranice, a plaćanje za ostale tečajeve odvija se isključivo uplatom na račun online škole stranih jezika ERYIA.

 • 5. Koji tečaj je najbolji za mene?

  Svi tečajevi koje nudimo opisani su pod tabom "Tečajevi" na vrhu stranice. Osnovno pravilo kod odabira tečaja je znati za što ti znanje stranog jezika treba. Prema tome ćeš najbolje odlučiti koji je pravi tečaj za tebe. Ako te zanima na kojem si trenutno stupnju znanja, preporučamo da riješiš naš inicijalni test kako bismo dobili relevantne rezultate i prema tome ti mogli preporučiti najbolju opciju za tebe. Ako i dalje imaš dvojbi, javi nam se sa svojom specifičnom situacijom i mi ćemo te savjetovati o tome koja je najbolja opcija za tebe.

 • 6. Koliko brzo mogu naučiti strani jezik?

  Učenje stranih jezika je vrlo individualan proces i ovisi o mnoštvu faktora, tako da ne postoji jedna formula kojom bi se mogla izračunati brzina učenja stranog jezika. Međutim, najbitniji od tih faktora je tvoja motivacija za učenjem te redovito pohađanje sati i odrađivanje samostalnih zadataka. U online školi stranih jezika ERYIA nudimo tečajeve najviše kvalitete koji se baziraju na znanstvenim saznanjima o poučavanju i učenju stranih jezika (područje glotodidaktike) tako da svakome polazniku uz visokokvalitetne tečajeve možemo pomoći i sa savjetima o strategijama učenja kako bi što brže i efikasnije naučio/la strani jezik.

 • 7. Što je ZEROJ?

  ZEROJ je skraćenica za Zajednički Europski Referentni Okvir za Jezike i predstavlja dokument donešen od strane Vijeća Europe u suradnji s ustanovama ALTE (Udruga jezičnih ispitnih centara u Europi) i EAQUALS (Europska udruga za kvalitetne jezične usluge). Ovaj dokument sadrži objektivne opise znanja stranih jezika na 6 razina i ima za cilj održavanje visokih kriterija u poučavanju i testiranju stranih jezika. Razine se iskazuju slovom i brojem (A1, A2 - početničke razine; B1, B1+, B2 - razvojne/prijelazne razine; C1-C2 - napredne razine). Zbog pomnog praćenja i usklađivanja naših tečajeva smjernicama iz ovog dokumenta, diplome izdane u našoj školi jasno prikazuju tvoju konkurentnost u znanju jezika prema europskim standardima, te ih je moguće priložiti Europskoj jezičnoj mapi.